TEAMBUILDING FOR CYKELRYTTERE

Team Saxo Bank & B.S. Christiansen med ombord

Et vigtigt led i holdets årlige teambuildingtur

Hos Matchrace Aps har vi haft mange forskellige slags virksomheder med ombord, for at give dem den bedst mulige teambuilding oplevelse til søs.

En af de kunder, der har været med ombord, er cykelholdet Team Saxo Bank. Et hold med Bjarne Riis som holdleder og B.S. Christiansen som coach. Matchrace er blevet brugt som et vigtigt led i holdets årlige teambuildingtur.

På teambuilding dagen har holdet udfordret sig selv og hinanden.

Hvorfor skal cykelryttere ombord på en båd?

På vandet lærer holdet om samarbejde en anden måde end hvad de er vant til.

Bjarne Riis har en filosofi, som lyder: “Kun ved hjælp af perfekt samarbejde – også blandt nogle af verdens bedste cykelryttere – bliver Team Saxo Bank verdens bedste cykelhold.”

Det perfekte samarbejde, arbejdes der på til teambuilding eventet. På vandet lærte holdet, hvor vigtig hver rolle i det samlede billede er. At selvom opgaven, at lære at sejle en båd, er utrolig kompleks, kan det lykkes. Det kan lykkes hvis hver rolle tager ansvar for sin opgave og samarbejder.

Ansvarsfordeling
Strategi og taktik
Tillid og fælles mål
Team Saxo Banks største fokus på dagen med Matchrace var vidensdeling.
Målet på denne dag, var at teste og lære et antal ryttere at være holdkaptajner. Det var altså kun de udvalgte holdkaptajner, som skulle introduceres til sejladsen og hvordan det hele skulle forløbe. Denne viden skulle de dermed tage med ud på bådene og videregive til deres hold.

Dagen sluttede af med coach B.S. Christiansen, som sammen med holdet evaluerede dagens oplevelser og udfordringer. Her fik alle ryttere mulighed for at dele deres nye viden med hinanden.