INSPIRATION FRA SEJLSPORTEN

Vindstille kræver handling

Men hvordan arbejder man mentalt i vindstille?

Vindstille i nogle brancher – stormvejr i andre

Danmark under Corona krisen  er som at sejle kapsejlads, hvor der pludselig bliver vindstille – i hvert fald for nogle

Vi bliver alle i mere eller mindre grad påvirket af at Danmark er lukket ned. Hvordan vælger I at tackle det? I sejlsporten er situationer som disse ganske normale, så kan vi måske prøve at lære noget af sporten.

Det der sker lige nu i Danmark og i resten af verden pga Corona krisen er noget vi i sejlsporten, som aktive kapsejlere, har prøvet før. Den tid vi har nu er ganske ekstrem, alt er lukket ned. Dette kan sammenlignes med det vi på vandet oplever, når vinden pludselig stopper og sejladsen går fra fuld fart til at stå helt stille. Man kan sige at der er vindstille i erhvervslivet.

Men hvad gør man midt i en sejlads når der pludselig bliver vindstille? Og hvad gør man i sin virksomhed når hele landet står stille? Man kan vælge mellem to ting. Man kan vælge at læne sig tilbage, gå helt i stå og blot vente på at at vinden kommer tilbage. Eller man kan få det bedste ud af situationen. Der er ikke kun vindstille for dig, der er også vindstille for alle dine konkurrenter. Kig evt. på hvad de gør i netop denne situation.

“Når der sker noget uforudsigeligt så forbereder vi os, vi lader ikke stå til og læner os ikke tilbage. Altså holder vi os opdateret og følger med i forecast.” – Søren Tønder.

I en situation som denne kan du vælge at kigge op og orienter dig. Er der noget der kan arbejdes på – gør det. Vær forberedt på at der formentlig skal ske nogle forandringer til når vinden kommer tilbage.

Frederik Sparvath er tidligere professionel sejler på større både og er dermed også vant til at arbejde i større teams. Han er vant til fra sejladsen at disse ting sker. Han fortæller at når vinden forsvinder, så brug tiden til at tænk de mindste ting igennem. Ting kan hele tiden forfines. Udnyt tiden, for det er nu du har den.

Lige så snart man kan mærke bare den mindste vind igen, så skal der startes op. Når vinden kommer tilbage er det vigtigt at starte stille og roligt op. Dette kommer Danmark også til i takt med at pandemien i små skridt vil overstå. Overvej om der skal være et nyt udgangspunkt end det man havde lige inden vinden lagde sig og alt fungerede i fuld fart. Undgå at starte op for fuld skrald, men byg stille og roligt på.

Forberedelse på fremtiden

Brug tiden på at gøre klar til den nye virkelighed

Skift til forventede gear

Tro ikke at starten bliver den samme som før vindstille

Kig indad

Er der interne processer der kan trænes og optimeres?

Skal vi skifte kurs?

Det er fristende, men vi risikerer at komme for sent

Tak til Tonefabrikken og Blueroom for hjælp til denne video. Har du selv ønsker om at optage video eller podcast, kan vi varmt anbefale deres setup.

VI SVARER INDEN 24 TIMER

Få et uforpligtende tilbud

  Dine oplysninger

  Deltagere

  Varighed

  Arrangementtype

  Hvor vil du sejle fra

  01

  Type?

  02

  Hvor mange?

  03

  Længde